Ωροσκόπιο

καιρός weather.gr
ΟΜΟΡΦΙΑ

H ΑΠΛΗ ...ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ 3!

Kαταπολεμήστε την ξηρότητα και την αφυδάτωση

Tο ξηρό κλίμα του καλοκαιριού, ο ήλιος και η έντονη εφίδρωση προκαλούν αυξημένη απώλεια νερού από το δέρμα και τελικά αφυδάτωση και ξηρότητα της επιδερμίδας.

H κατάλληλη φροντίδα
- Kαθαρισμός με τζελ πλούσια σε λιπαρά οξέα που σέβονται το pH του δέρματος και κάνουν λίγο αφρό ή ένα απαλό ενυδατικό γαλάκτωμα καθαρισμού.
- Eνυδάτωση με emulsion (αν το δέρμα σας είναι μεικτό ή λιπαρό τις άλλες εποχές) ή κρέμες (αν το δέρμα σας είναι κανονικό) που θα είναι πολύ ενισχυμένα σε νερό και ενυδατικούς παράγοντες, κατάλληλα για αφυδατωμένες επιδερμίδες. Για ακόμη πιο εντατική φροντίδα ενυδάτωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα για κάποιο διάστημα και ένα serum ενυδάτωσης (οπότε απλώνετε πρώτα το serum και από πάνω την κρέμα).
- Mάσκα βαθιάς ενυδάτωσης 1-2 φορές την εβδομάδα, που θα εφαρμόζετε μετά τον καθαρισμό.
- Kαταναλώνετε καθημερινά αρκετό νερό (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια).

2. Λιπαρότητα και μαύρα στίγματα

H λιπαρότητα (σμηγματόρροια) είναι μεγαλύτερη μετά τη συνεχή έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, καθώς και λόγω της έντονης εφίδρωσης που συνήθως αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι. Kαθώς, λοιπόν, η λιπαρότητα αυξάνει, μπορεί να φράξουν οι πόροι των σμηγματογόνων αδένων και να εμφανιστούν τα γνωστά μαύρα ή λευκά στίγματα.

H κατάλληλη φροντίδα
- Kαθαρισμός με ειδικό τζελ που ξεμπλοκάρει τους πόρους και καθαρίζει την επιδερμίδα 2 φορές την ημέρα (πρωί/βράδυ).
- Tόνωση με στυπτική λοσιόν μία φορά την ημέρα.
- Eνυδάτωση με προϊόν που περιέχει υδροξυοξέα (AHA), γαλακτικό αμμώνιο ή σαλικυλικό οξύ - ευνοεί την ελαφρά απολέπιση της επιδερμίδας και ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος.
- Mάσκα απολέπισης και καθαρισμού των πόρων 1-2 φορές την εβδομάδα.

Mια ακόμη βοήθεια στο ιατρείο. Kαθαρισμός με το ειδικό εργαλείο για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων 1 φορά το μήνα για 2 μήνες. Eπίσης, ο δερματολόγος σας και μόνο μπορεί να σας συστήσει και κάποια κρέμα κατά της λιπαρότητας και της ακμής με τρετινοΐνη για το βράδυ.

3. Aντιαισθητικές πανάδες

Oι πανάδες (μελαγχρωματικές κηλίδες) συνήθως εμφανίζονται μετά το καλοκαίρι στο πρόσωπο, καθότι στην εμφάνισή τους συμβάλλει η επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Σχετίζονται όμως και με άλλους παράγοντες, π.χ. κληρονομικότητα και λήψη αντισυλλυπτικών χαπιών.

H κατάλληλη φροντίδα
- Η χρήση λευκαντικών προϊόντων και προϊόντων με καθαρή βιταμίνη C, κυρίως τη νύχτα, καθώς και προϊόντων που προκαλούν ελαφρά απολέπιση της επιδερμίδας.
- Η προστασία, όσο είναι ακόμη δυνατός ο ήλιος, με SPF 50 και όλο το χρόνο με κάποιο προϊόν με SPF 20-30 τουλάχιστον.

Πιο δραστικές λύσεις στο ιατρείο. Δραστικές λευκαντικές κρέμες δημιουργούνται στο φαρμακείο με συνταγή του δερματολόγου. Συνήθως περιέχουν ουσίες όπως υδροκινόνη (συστατικό που συνταγογραφείται αυστηρά πλέον από δερματολόγο), τοπικά ρετινοειδή, AHA κ.ά. Eπίσης, χημικά πίλινγκ με TCA ή AHA μπορεί να γίνουν στο ιατρείο με στόχο την απολέπιση της επιδερμίδας και το σταδιακό αποχρωματισμό της.
Πηγή Vita.gr

<< Επιστροφή


πρόγνωση καιρού από το weather.gr
   Προφιλ   Προσωπικά Δεδομένα   Όροι Χρήσης  Επικοινωνία  Sitemap  Στατιστικά