Ωροσκόπιο

καιρός weather.gr
ΥΓΕΙΑ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ!

Επιστήμονες στη Μελβούρνη μελετούν μια νέα επαναστατική μέθοδο θεραπείας των ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Πιστεύουν ότι τα βλαστοκύτταρα δωρητών μπορούν να εμφυτευτούν απευθείας στον εγκέφαλο των ασθενών αντικαθιστώντας τα κατεστραμμένα κύτταρα, επισπεύδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη θεραπεία.

Το εγκεφαλικό συμβαίνει, όταν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, στερώντας τον από οξυγόνο και προκαλώντας βλάβη η οποία - μέχρι τώρα τουλάχιστον - θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα, όμως, με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ. Κάρλι Ρούλστον, ο εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αυτοθεραπεύεται με την παραγωγή νέων κυττάρων και τη δημιουργία νέων φλεβών γύρω από τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Για λόγους, όμως, τους οποίους η επιστήμη δεν είναι σε θέση ακόμη να εξηγήσει, οι δύο αυτές λειτουργίες δεν συμπίπτουν απαραίτητα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες θεραπείας του ασθενούς.

"Στόχος μας είναι, λοιπόν, να ρυθμίσουμε αυτή τη διαδικασία".

Δεν είναι, εντούτοις, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον μιας και, σύμφωνα με τον δρα Ρούλστον, θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν αρχίσουν τα πειράματα της νέας μεθόδου σε ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

<< Επιστροφή


πρόγνωση καιρού από το weather.gr


   Προφιλ   Προσωπικά Δεδομένα   Όροι Χρήσης  Επικοινωνία  Sitemap  Στατιστικά