Ωροσκόπιο

καιρός weather.gr
ΥΓΕΙΑ

ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΡΟΤΑ!

Γνωρίζατε ότι και οι πιο μικρές αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία σας; Τροφές που θεωρούνται υγιεινές κι ωφέλιμες για την υγεία μας, αν τις φάμε με το σωστό τρόπο θα μας δώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Το καρότο για παράδειγμα, το πιο ισχυρό αντικαρκινικό της φύσης, αν το κόψουμε και το βράσουμε, θα χάσει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιούκασλ, υπό τη δρα Κίρστεν Μπραντ, τα ολόκληρα καρότα περιέχουν 25% περισσότερη από την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη, με αποτέλεσμα οι αντικαρκινικές τους ιδιότητες να είναι πιο ισχυρές.

Πειράματα σε ποντίκια στο παρελθόν από την ίδια ερευνήτρια, σε συνεργασία με Δανούς επιστήμονες, είχαν δείξει ότι όταν διατρέφονταν με φαλκαρινόλη, ανέπτυσσαν κατά 35% περίπου λιγότερους όγκους. Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το κόψιμο των καρότων αυξάνει την επιφάνεια από την οποία η ωφέλιμη αυτή ουσία μπορεί να διαρρεύσει στο νερό κατά το βράσιμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το καρότο πρέπει να βράζεται ολόκληρο και να κόβεται στη συνέχεια, πράγμα που το κάνει πιο ωφέλιμο, αλλά και πιο γευστικό, επειδή τα σάκχαρα που δίνουν στο καρότο την χαρακτηριστική γλυκιά γεύση του, υπάρχουν σε μεγαλύτερες ποσότητες επίσης όταν το καρότο βράζεται ολόκληρο.

Πηγή ΕΡΤ

<< Επιστροφή


πρόγνωση καιρού από το weather.gr


   Προφιλ   Προσωπικά Δεδομένα   Όροι Χρήσης  Επικοινωνία  Sitemap  Στατιστικά