Ωροσκόπιο

καιρός weather.gr
ΥΓΕΙΑ

Ο ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ!

'Ερευνα αμερικανών επιστημόνων επαναβεβαιώνει ότι ο ύπνος λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για το κοινό κρυολόγημα, αφού επιβραδύνει την καταπόνηση του οργανισμού και φυσικά, ενισχύει την αυτοάμυνά του.

Η ποιότητα του ύπνου αξιολογήθηκε με εθελοντές, εκ των οποίων όσοι αργούσαν να αποκοιμηθούν, ξυπνούσαν στη διάρκεια της νύχτας ή έκαναν «ταραγμένο» ύπνο, είχαν 5,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα παιδιά.

'Οπως εξηγεί ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας - Δ/ντης ΓΝΑ "Η ΕΛΠΙΣ", κ. Χάρης Κατσαρδής, «Ακόμα κι οι εθελοντές που έχαναν το 2% έως 8% του οκτάωρου ύπνου που συνιστάται για καλή υγεία, είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυολογήματος, ενώ όταν κάποιος κοιμάται λίγο και ταυτοχρόνως δεν κοιμάται καλά, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η έλλειψη ποιότητας στον ύπνο διαταράσσει τη ρύθμιση ορισμένων χημικών ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και ακριβώς για τον λόγο αυτό, μειώνεται η αντίστασή μας στους ιούς του κρυολογήματος, αλλά και άλλων λοιμώξεων, όπως είναι η γρίπη, όταν κοιμόμαστε λίγο.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

<< Επιστροφή


πρόγνωση καιρού από το weather.gr










   Προφιλ   Προσωπικά Δεδομένα   Όροι Χρήσης  Επικοινωνία  Sitemap  Στατιστικά